Fysiotherapeutische oncologische revalidatie

De diagnose kanker en de daarop volgende behandelingen eisen in veel gevallen een zware tol. Daardoor kunt u beperkingen gaan ervaren in het dagelijks leven thuis, op het werk of tijdens het sporten. Zo kunt u onder andere last hebben van vermoeidheid, een verstoord houdings en bewegingsgevoel, verminderde spierkracht, verminderde beweeglijkheid, conditieverlies . de oncologisch fysiotherapeut grijpt in op deze symptomen in alle fasen van het ziekteproces, zowel voor-, tijdens en na de behandeling.

Het doel van de oncologische revalidatie is om actief te werken aan uw herstel zowel fysiek als mentaal.

Bij de start van het programma krijgt u een uitgebreide intake. Samen met u wordt de hulpvraag geïnventariseerd en een behandeldoel opgesteld. Er worden nulmetingen verricht en starttesten gedaan op spierkracht en conditie, tevens worden er relevante vragenlijsten ingevuld.

Tijdens het programma krijgt u oefeningen ter houdings- en bewegingscorrectie. Er wordt gewerkt aan de spierkracht van uw romp, arm en been spieren. Evenwichtsoefeningen en ontspanningsoefeningen kunnen deel uitmaken van de training . In nagenoeg alle gevallen is er aandacht voor conditietraining.

Na afloop van het programma volgt er nog een eind test waarbij gemeten wordt hoe het met uw spierkracht en conditie gesteld is en er wordt een eindevaluatie opgesteld met terug evaluatie naar uw verwijzend arts.

Tijdens deze training staat plezier hebben en krijgen in het bewegen centraal waardoor u met plezier kunt werken naar een actieve leefstijl.

Contact


Fysio Centrum Meijel
Pastoor Frischestraat 23
5768 CH Meijel
Telefoon: 077-4669170
E-mail: info@fysiocentrummeijel.nl

Openingstijden


Maandag:8:00 uur - 21:00 uur
Dinsdag:8:00 uur - 21:00 uur
Woensdag:    8:00 uur - 17:00 uur
Donderdag:8:00 uur - 20:30 uur
Vrijdag:8:00 uur - 19:00 uur
Zaterdag:8:00 uur - 14:00 uur
Zondag:GESLOTEN

Locatie