Onze praktijk

Sinds januari 2004 is de praktijk voor fysiotherapie gevestigd aan de Past. Frischestraat 23 centraal gelegen in het centrum van Meijel.

Dit in eerste instantie als dependance van de praktijk Jonker-Lemaire. De praktijk Jonker-Lemaire heeft sinds 1990 in Neerkant zijn oorsprong. De praktijk begon in het wit-gele kruisgebouw aan de St. Vincentiusstraat. Het was onze droom een eigen praktijk te starten en liefst in een omgeving waar we geen collegaís Ôn de weg zouden zitten. De wachttijden waren destijds 6 weken en zowel de huisarts als de inwoners ontvingen ons met open armen. Lastig was het feit dat we geen contract met de ziekenfondsen hadden, alleen particulier verzekerden konden we van dienst zijn.

Door een grensregeling konden we vrij snel na onze opstart ook buiten dorpse ziekenfondsverzekerden helpen. Een erg vreemde situatie ontstond daardoor. Ziekenfondsverzekerde mensen uit Neerkant konden we niet van dienst zijn maar Meijelse mensen wel. De praktijk groeide door mond op mond reclame snel. Natuurlijk werd de grensregeling ingetrokken omdat de regeling niet bedoeld was voor reguliere behandelingen. We werden genoodzaakt onz e tevreden patiŽnten teleur te stellen maar daarmee gingen deze mensen niet zomaar akkoord. Er werd een heuse handtekeningen actie opgestart door onze patiŽnten uit Meijel. Slechts enkele weken later werden ons contracten aangeboden. De contracten waren zo minimaal en het patiŽnten aanbod zo groot dat we drie jaar lang steeds gemiddeld een half jaar zonder vergoeding hebben gewerkt. Het resultaat was wel dat we konden aantonen hoe groot het patiŽnten aanbod was en er uiteindelijk volledige contracten aangeboden werden.

Na vele verbouwingen aan de Vincentiusstraat in Neerkant omdat de praktijkruimte steeds weer te klein was besloten we onze fysiotherapeutische zorg naar onze Meijelse patiŽnten toe te brengen en kochten het pand aan de Pastoor Frischestraat . In juli 2005 besloten we als twee aparte praktijken verder te gaan In Meijel als de praktijk voor fysiotherapie Lemaire. Na ruim een jaar van praktijkruimte afbouwen, studeren en koersbepalen kwam er eind 2007 een einde aan de overgangsperiode e n besloten we de praktijk te voorzien van een nieuwe naam. Fysio Centrum Meijel, voor- en mogelijk gemaakt door Meijelse mensen, gelegen in het centrum van Meijel.

Inmiddels is Fysio Centrum Meijel uitgegroeid tot een klein gezondheidscentrumwaar we naast gezelligheid kwaliteit hoog in ons vaandel hebben staan. Zo besteden we erg veel aandacht aan gespecialiseerd onderzoek naar de oorzaak van uw klachten. Echografie onderzoek maakt zelfs mogelijk dat we in uw lichaam naar spieren ,banden, gewrichten , bloedvaten en zenuwen kunnen kijken.

Binnen ons centrum zijn nog drie andere bedrijven gevestigd dit zijn: Hermanns podotherapie, Ergosolutions ergotherapie en Eline food n coaching diŽtiste. We werken nauw samen met deze disciplines om de zorg rond uw klachten zo goed mogelijk te kunnen leveren.

Ingang Fysio Centrum Meijel Team Fysio Centrum Meijel