Psychosomatische fysiotherapie

Heeft u last van stress, vermoeidheid, piekeren, depressie, angst of burn out de psychosomatisch werkend fysiotherapeut kan u helpen.

De psychosomatisch werkende fysiotherapeut zal u kunnen begeleiden en zijn handelen richten op het herstellen van het verstoorde evenwicht tussen spanning en ontspanning. Daar er een directe of indirecte samenhang bestaat tussen lichaam en geest komen beide aspecten in de behandeling aan de orde. Om uw stressreacties beter te kunnen begrijpen en waar mogelijk in gunstige zin te beïnvloeden, worden uw leef- en werkomstandigheden bij de behandeling betrokken. De therapeut leert u luisteren naar uw eigen lichaam.

Waaruit bestaat de therapie ?

Allereerst zal er een gesprek en onderzoek zijn om uw klachten te begrijpen en waar nodig te verduidelijken en toe te lichten. Dit aanvangsgesprek is dan ook zowel op de lichamelijke als op de psychische klachten gericht. Vaak wordt er gebruik gemaakt van een klachtenlijst die dient om uw ziektegeschiedenis vast te leggen. Hierna wordt samen met u, aan de hand van uw doelen, het therapieplan opgemaakt. Er wordt van u een actieve inzet verwacht in het proces van verandering.

We zijn aangesloten bij De Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie volgens de Psychosomatiek (NFP) dit is een beroepsinhoudelijke vereniging van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie.

Contact


Fysio Centrum Meijel
Pastoor Frischestraat 23
5768 CH Meijel
Telefoon: 077-4669170
E-mail: info@fysiocentrummeijel.nl

Openingstijden


Maandag:8:00 uur - 19:30 uur
Dinsdag:8:00 uur - 20:30 uur
Woensdag:    8:00 uur - 17:00 uur
Donderdag:8:00 uur - 20:00 uur
Vrijdag:8:00 uur - 18:00 uur
Zaterdag:8:00 uur - 12:00 uur
Zondag:GESLOTEN

Locatie